Akveld’s Absinthe

20110526-181314.jpg

Akveld’s Absinthe, dit weekend maar even proberen! Eerst nog even suikerklontjes in huis halen 🙂

Update:

Yeah! 🙂

20110529-112459.jpg

Akveld’s Artisanale Absinthe Verte heeft een alcohol percentage van 68% vol. Met een thujon gehalte van 8,1mg per liter.

De Absinthe Verte heeft een frisse, kruidige smaak met florale aroma’s en tonen van munt.

Voor meer informatie zie www.akveld.nl of ga even langs Slijterij Frans Muthert in Musselkanaal.

 

Nog meer Haut-Cuisine

Nog enkele culinaire hoogstandjes uit de keuken van Enrico, die ik jullie niet wil onthouden!

Tosti a la Hildo

Voor het recept zie de website van Hildo.

Roergebakken Bladspinazie met cantharellen

Vegetarische roerbakreepjes (of vlees) in de wok roerbakken, (veel) knoflook erbij, cantharellen even mee bakken, bladspinazie erop, peper en zout erover en klaar! (zat nog wat door, maar dat ben ik vergeten!) En uiteraard wel een lekkere trappist erbij!

Rösti pannekoek (?)

Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp, meng het in een kom met 1 of 2 eieren, peper, zout een gesnipperde ui en geraspte kaas. Goed doorroeren en dan met wat olie in de koekepan. Vuur niet te hoog, want het moet wel een poosje op staan zodat alles mooi gaar wordt. Halverwege even omflippen en hopen dat ie dan niet uit elkaar vliegt 😀 (ook lekker met trappistenbier!)

Damn, hier krijg ik honger van!!

Wat eten wij vandaag #2

Quorn met Sugar Snaps en Champignons in Hoisin Saus

Eigenlijk is het “wat at ik gisteren…”, but who cares! Een heerlijke snelle en gezonde wok maaltijd met Quorn stukjes, sugar snaps, kastanje champignons, paprika, komkommer, knoflook en hoisin woksaus. De Bellingham Dragon’s Lair (wijn) op het plaatje was (deze keer) voor de sier, want het oog wil immers ook wat!

Wat heb je nodig?

  • Quorn stukjes (of kip, rundvlees, valess, tofu, gamba’s, kikkerbilletjes, vingerkootjes)
  • Sugar snaps (of peultjes, boontjes, etc)
  • Rode paprika (groen of geel mag van mij ook hoor)
  • Kastanje champignons (of andere paddo’s)
  • Komkommer (waarom niet?)
  • Knoflook (veel)
  • Hoisin woksaus
  • een mes om mee te snijden (liefst groot en vlijmscherp)
  • snijplank kan handig zijn
  • en een wokpan opzich ook wel
  • oh ja…wokolie natuurlijk!
  • Bier of wijn voor het ‘Joop Braakhekke-gehalte’

Verwijder de draadjes van de sugar snaps (kun je ook niet doen, maar ik doe het liever wel), snij de overige groenten in stukken en gooi ze samen met de quorn stukjes in een pan kokend water met een bouillon blokje (gewoon omdat het kan). Blancheer de hele meuk een paar minuutjes (2? 3?) en gooi het in een vergiet om uit te lekken.
Kook de rijst (hoe? RTFM!), dit had je overigens beter meteen kunnen doen, want het wokken duurt niet zo lang.

Zet de wokpan op het vuur en laat hem flink heet worden (als ie rood heet wordt of er blauw zwarte rook vanaf komt is hij misschien ietsje te heet). Gooi een scheut wokolie in de pan (paar eetlepels ofzo). Pers nu een stuk of wat tenen knoflook uit boven de wok en mieter de woksaus erbij, even flink omschudden (dit levert spektaculaire steekvlammen op, dus op eigen risico!). Gooi vervolgens de overige ingredienten erbij en houd het zaakje goed in beweging (het heet immers roerbakken). Na een paar minuutjes kun je het vuur uitdraaien en is hopelijk je rijst ook klaar (op dit punt kom ik er meestal achter dat ik de rijst nog moet opzetten :S)

En nu kan er gevroten worden!

Enjoy!