Wat eten wij vandaag #2

Quorn met Sugar Snaps en Champignons in Hoisin Saus

Eigenlijk is het “wat at ik gisteren…”, but who cares! Een heerlijke snelle en gezonde wok maaltijd met Quorn stukjes, sugar snaps, kastanje champignons, paprika, komkommer, knoflook en hoisin woksaus. De Bellingham Dragon’s Lair (wijn) op het plaatje was (deze keer) voor de sier, want het oog wil immers ook wat!

Wat heb je nodig?

 • Quorn stukjes (of kip, rundvlees, valess, tofu, gamba’s, kikkerbilletjes, vingerkootjes)
 • Sugar snaps (of peultjes, boontjes, etc)
 • Rode paprika (groen of geel mag van mij ook hoor)
 • Kastanje champignons (of andere paddo’s)
 • Komkommer (waarom niet?)
 • Knoflook (veel)
 • Hoisin woksaus
 • een mes om mee te snijden (liefst groot en vlijmscherp)
 • snijplank kan handig zijn
 • en een wokpan opzich ook wel
 • oh ja…wokolie natuurlijk!
 • Bier of wijn voor het ‘Joop Braakhekke-gehalte’

Verwijder de draadjes van de sugar snaps (kun je ook niet doen, maar ik doe het liever wel), snij de overige groenten in stukken en gooi ze samen met de quorn stukjes in een pan kokend water met een bouillon blokje (gewoon omdat het kan). Blancheer de hele meuk een paar minuutjes (2? 3?) en gooi het in een vergiet om uit te lekken.
Kook de rijst (hoe? RTFM!), dit had je overigens beter meteen kunnen doen, want het wokken duurt niet zo lang.

Zet de wokpan op het vuur en laat hem flink heet worden (als ie rood heet wordt of er blauw zwarte rook vanaf komt is hij misschien ietsje te heet). Gooi een scheut wokolie in de pan (paar eetlepels ofzo). Pers nu een stuk of wat tenen knoflook uit boven de wok en mieter de woksaus erbij, even flink omschudden (dit levert spektaculaire steekvlammen op, dus op eigen risico!). Gooi vervolgens de overige ingredienten erbij en houd het zaakje goed in beweging (het heet immers roerbakken). Na een paar minuutjes kun je het vuur uitdraaien en is hopelijk je rijst ook klaar (op dit punt kom ik er meestal achter dat ik de rijst nog moet opzetten :S)

En nu kan er gevroten worden!

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *